about us new 1

Ergenlikte Terapiye İhtiyaç Var mı?

Yeni yaşam deneyimleri, biyolojik değişiklikler ve sosyal baskı bir araya geldiğinde güçlü bir kombinasyon yaratır, bu da mükemmel bir fırtınanın habercisi olur. Pek çok ergen daha önce karşılaşmadıkları stres kaynaklarıyla yüz yüze gelir ve bu süreçte başarılı olabilmek için desteğe ihtiyaç duyar. Çocuğunuza ilkokuldan başlayıp ortaokul ve lise döneminde de devam edecek şekilde akademik, sosyal ve duygusal durumuyla ilgili özel dikkat göstermeniz gerekir. 

Çocuğumun ergenlikte terapiye ihtiyacı var mı sorusuna cevap verebilmek için öncelikle belirli bir alandaki işlev kaybını tanımlayarak başlamamız gerekir. Başka bir deyişle, okul ve evde görevlerini yerine getirmekte güçlük çekiyor mu? Ders çalışmak, otorite figürlerine saygı beslemek veya yeni arkadaşlar edinmek onun için zor mu?

İşte size ergen çocuğunuzun terapiye ihtiyacı olup olmadığını anlamanızı sağlayacak başka birkaç örnek. Eğer cevabınız evet oluyorsa biz çocuğunuzun içinde bulunduğu bu süreçte bir psikoterapistten destek alması gerektiğini düşünüyoruz:

  • Düşük akademik başarı
  • Arkadaşlarının olmaması veya sosyal izolasyon
  • İntihar etme düşünceleri
  • Aile üyeleriyle sık sık çatışma yaşamak
  • Dersleri ekmek
  • Suç içeren aktivitelerle ilgilenmek
  • Ders çalışmada veya odaklanmada güçlük
  • Zayıf organizasyon becerileri

Ergen ergen çocuğunuz sosyal, akademik veya duygusal olarak güçlük çekiyorsa biz size yardımcı olabiliriz! Bu gibi sorunların olduğu haliyle bırakılması ve tedavi edilmemesi ciddi kronik problemlerin gelişmesine ve bu sorunların yetişkinlik dönemine taşınmasına neden olabilmektedir.

Q Psikoloji ile iletişim kurarak ilk randevunuzu oluşturabilir ve bu konuyla ilgili her zaman destek alabilirsiniz! Bizim misyonumuz, ergenlere ve ailelerine yardımcı olarak aradıkları yanıtları bulmalarını sağlamak ve sorunların üstesinden gelerek daha parlak bir geleceğe adım atmanızı sağlamaktır. Misyonumuzu değerlendirme testlerimiz ve psikoterapi hizmeti sunarak gerçekleştiriyoruz. Psikoterapi ile ilgili daha fazla bilgi almak için bize ulaşabilirsiniz.

Ergenlikte Psikoterapi Nasıl Olur?

Psikoterapinin ergenlik süresince duygusal, sosyal ve akademik zorluklarla mücadelede en etkin tedavi yöntemi olduğu çeşitli araştırmalarla kanıtlanmıştır. Psikoterapi ergenlere onları yargılamayan, güvenilir, rahatlıkla yaşadıkları şeyleri paylaşabilecekleri bir ortam sunar, sorunları dinlenir, anlaşıldıklarını hissederler ve böylece sorunlarına çözümler bulunur. Pek çok ebeveyn bunu çocuklarına kendileri sağlamayı deneseler de ebeveyn-çocuk ilişkisinin getirmiş olduğu birtakım limitlerden ötürü sık sık çözümsüz kalabilirler.  Bu konu ile ilgili lisanslı eğitim almış profesyoneller, kullanacakları kanıtlanmış tedavi yöntemleri ile ergen çocuğunuzun tam olarak kendi sorununa göre ihtiyaç duymakta olduğu özgün çözümü üretir.

Seanslar genellikle terapist ve ergenin birebir katılımı ile gerçekleşme beraber, çocuğunuzun izni ile birlikte kimi zaman ebeveyn, ergen ve terapist bir arada olacak şeklinde de çalışılabilir. Bu durum ergen çocuğunuzun kendini terapinin bir parçası olarak görmesine, kendini sorununu çözmeye odaklamasına ve sorununda sorumluluk almasına yarar sağlar.

Psikoterapi hizmeti ile birlikte ergen çocuğunuzun aşağıdakileri becerilerini geliştiriyor olması beklenir:

  • Duygularını düzenleyebilme
  • Ebeveynleri ile iletişim kurma
  • Daha iyi kararlar verme
  • Görevlerini organize edebilme
  • Öğretmenleri ile iletişim kurabilme
  • Sağlıklı yaşam alışkanlarını alışkanlık edinme
  • Sorun yaratan düşünme tarzını tanımlama
  • Ders çalışma motivasyonunda artış

Hepimizin bildiği gibi ebeveynler bazen çocukları ile ilgili destek ararken gergin veya huzursuz olabilmektedirler. Biz danışanlarımızın önceliklerini belirleyerek, güçlüklerin üstesinden gelmek için çabalıyoruz ve daha güzel bir gelecek için engelleri birlikte aşıyoruz.

Paylaş :

Yorum Ekle

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Diğer İçerikler

Öfke nöbeti nedir? Öfke nöbetleri pek çok formda karşımıza çıkabilir. Kısaca çocuğunuzun eşiğin üzerinde kızgınlık, öfke ve uyum problemleri gösterdiği...
Albert Ellis tarafından geliştirilen rasyonel duygucu davranışçı terapi, danışanların irrasyonel düşüncelerini belirlemeye ve bu düşüncelere alternatif düşünceler bulmaya odaklanır Ellis’in...
Kişilik bozukluğuna ergenlikte veya genç yetişkinlikte ortaya çıkan, kişinin kendiliğine ve içinde bulunduğu kültüre ve topluma uyumunu bozan, birey büyüdükçe...